Evenimente importante ce au loc la Rasnov in fiecare an

evenimente rasnov
mai27

Evenimente importante ce au loc la Rasnov in fiecare an

Blog 0 comments

An de an, localitatea Rasnov este destinatia turistica preferata de mii de romani, dar si de straini. Este vorba despre un loc in care istoria se impleteste cu frumusetile naturii, cu bucataria traditionala minunata, cu o gama variata de locuri de cazare, dar si cu evenimente deosebite, in cadrul carora turistii se pot bucura de activitati diverse, incepand de la concerte si pana la evenimente in care sunt prezentate traditiile atent pastrate din partea locului.

Situata in Tara Barsei, foarte aproape de Brasov, localitatea Rasnov este usor accesibila cu masina personala, cu trenul sau autocarul! Cei care planuiesc sa-si petreaca aici weekend-ul sau intreg concediul, pentru a evada din cotidian au posibilitatea de a se bucura de o lista lunga de evenimente, care sunt organizate pe parcursul intregului an, incepand din iarna si pana in toamna.

Evenimente din Rasnov an de an

1. Cupa Mondiala de sarituri cu schiurile (categoria Feminin)

Evenimentul se desfasoara in fiecare an, in luna februarie, atunci cand zapada este perfecta pentru sariturile cu schiuri si se adreseaza femeilor din Romania, dar si celor de peste hotare. Este vorba despre un eveniment in cadrul caruia intrarea este libera, insa accesul se face pe baza de inscriere. Site-ul oficial este updatat an de an, astfel incat participantii sa stie care este programul, dar si care sunt activitatile la care pot participa!

2. Cupa Mondiala de sarituri cu schiurile (categoria Masculin)

Evenimentul se adreseaza barbatilor pentru care sariturile cu schiuri trec dincolo de o pasiune, devenind in timp un sport interesant si atractiv. Evenimentul este organizat in luna februarie, oferind participantilor posibilitatea de a se bucura de zapada ideala pentru sporturile de iarna!

3. Concursul de incondeiat oua

Se organizeaza in fiecare an, in joia de dinainte de Paste. Este vorba despre un concurs organizat de Primaria Rasnovului, care se adreseaza elevilor, cu scopul de a-i stimula sa invete si sa duca mai departe traditiile din partea locului.

4. Maialul Rasnovean

Evenimentul este organizat anual, in luna mai, fiind inspirat dintr-o sarbatoare traditionala A sasilor. Petrecerea campeneasca este deja extrem de cunoscuta, fiind organizata in cinstea terminarii anului scolar, dar si in cinstea gospodarilor din oras. Spectacole de fanfara, spectacole de teatru pentru copii, dansuri populare, dar si recitaluri de muzica populara – acestea sunt doar cateva dintre activitatile care sunt introduse in programul evenimentului, spre incantarea participantilor si a celor care iau parte la eveniment ca spectatori.

5. Festivalul de ZUP

Organizat pe Valea Cetatii Rasnov, festivalul se desfasoara in fiecare an in luna aprilie si consta, de fapt, intr-un concurs gastronomic, in cadrul caruia localnicii pregatesc faimosul Zup dupa retete de odinioara, atent pastrate din generatie in generatie. Printre ingredientele de baza folosite de participanti se numara slanina, ceapa, ardeii si cartofii. In vremuri indepartate, aceasta mancare era preferata de cei care mergeau la camp si se ocupau de muncile agricole.

6. Festivalul pentru copii JOCMANIA

Inceputul vacantei de vara pentru elevi este marcat anual de acest festival, care se organizeaza in luna iunie. Cei mici, alaturi de parintii lor, se pot bucura de piese de teatru de papusi, de ateliere de lucru destinate elevilor, dar si de jocuri si concursuri interactive si interesante. Pana in prezent, evenimentul a adus cu sine surprize deosebite la fiecare editie!

7. Festivalul rozelor

Trandafirii sunt considerati a fi emblema orasului Rasnov, motiv pentru care in fiecare an sunt pusi in evidenta in cadrul unui eveniment cu totul deosebit. Festivalul are loc in luna iunie, in cele mai importante asezaminte din oras si din cetate, cuprinzand o gama variata de activitati destinate atat copiilor, cat si adultilor.

8. Festivalul de inspiratie si educatie

Organizat in luna iunie, acest eveniment se adreseaza atat elevilor, cat si parintilor acestora, insuflandu-le celor mici dorinta pentru a invata si pentru a-si croi un viitor stralucit. Organizatorii evenimentului pregatesc de fiecare data surprize noi pentru toti participantii.

9. SPEED and SOUND Summer Edition

Este un alt festival care se organizeaza tot in luna iunie si care se adreseaza iubitorilor de autoturisme. Concursul este mult asteptat de pasionatii de viteza si de masini si se desfasoara la poalele muntilor, in aer liber, oferind participantilor posibilitatea de a-si etala masinile atent modificate si transformate in bijuterii pe 4 roti. Festivalul se desfasoara pe parcursul a trei zile, incepand de vineri si pana duminica.

10. Zilele Orasului Rasnov si Festivalul Ecvestru

In functie de conditiile meteo, evenimentul se desfasoara fie in luna iulie, fie in august, atunci cand localnicii au posibilitatea de a se bucura de o gama larga de activitati destinate sarbatorii orasului. Turisti din intreaga tara vin aici pentru a degusta delicioasele bucate, dar si pentru a se bucura de muzica traditionala si dansurile populare specifice.

11. Festivalul de Teatru si Istorii Rasnov

Piese de teatru interesante, care prezinta cu precadere istoria locului, lectori carismatici, dezbateri memorabile si incitante, cantari deosebite in aerul curat al noptilor carpatine, expozitii si standuri de carti: acestea sunt ingredientele secrete ale evenimentului care isi propune sa aduca la viata an de an, in luna iulie traditiile Rasnovului!

12. Festivalul de Film si Istorii Rasnov

Dedicat filmelor cu iz istoric, festivalul este organizat tot in luna iulie pentru iubitorii de cinematografie, care sunt dornici sa cunoasca si alte persoane care le impartasesc pasiunile. Este un eveniment important din Rasnov care an de an atrage atentia localnicilor, dar si a turistilor prin activitatile deosebite incluse in program!

13. Rockstadt Extreme Fest

Organizat la granita dintre iulie si august, evenimentul este unul cu iz muzical, aducand pe scena trupe de rock extrem de cunoscute, ale caror versuri sunt cunoscute de toti participantii. Este vorba despre un festival ce reuneste iubitorii de rock si care are loc in aer liber, spre incantarea tuturor!

14. Festivalul Medieval al Cetatii Rasnov

Este un eveniment organizat pe parcursul a 3 zile din luna august, in cadrul caruia participantii pot gusta din savoarea vremurilor de trecute, cand domnitele suspinau dupa cavaleri puternici! Traditiile din partea locului sunt readuse la viata, oferind spectatorilor posibilitatea de a vedea un crampei din viata de odinioara a cetatii care inca se inalta semeata peste culmile Rasnovului!

15. Festivalul de muzica folk „Floare de Colt”

3 zile de acorduri pe muzica folk pentru iubitorii acestui gen muzical! Evenimentul se desfasoara in luna august, de vineri pana duminica, reunind sub umbrela ritmurilor dulci pasionatii de folk prin intermediul trupelor care ajung in Rasnov!

16. Festivalul Vinului Rose”n Wine

Luna septembrie nu poate debuta altfel decat sub aroma vinului gustos pe care localnicii il produc in zona Rasnovului. Festivalul este o incantare pentru papilele iubitorilor de vin de calitate, oferindu-le sansa de a gusta totodata din melodii cunoscute si bucate alese!

17. Festivalul de Reconstituire Istorica

Este un alt eveniment, care dovedeste interesul localnicilor pentru istoria din partea Rasnovului si care are loc an de an in luna septembrie. Scene de odinioara sunt puse in scena de oameni talentati, oferind publicului momente de neuitat!

18. Festivalul de muzica electronica „Dancing Mountains”

Organizat chiar in incinta cetatii Rasnovului, festivalul de muzica aduce pe scena artisti cunoscuti in lumea electronica, spre incantarea publicului de toate varstele. Este vorba despre un eveniment extrem de asteptat al lunii septembrie!

19. Cantonament international FAS (baieti si fete)

Ideal pentru iubitorii de sport, cantonamentul din luna septembrie reuneste atat femei, cat si barbati in viata carora sportul joaca un rol extrem de important!

20. Carpath Cup, Categoria Tineret

Organizat de Primaria Rasnovului, acest eveniment este unul deosebit, fiind dedicat tinerilor care cauta sa isi diversifice activitatile si sa cunoasca oameni noi, cu care impart aceleasi pasiuni. Carparth Cup are loc anual in luna septembrie!

21. GRAND PRIX, Sarituri cu schiurile

Valea Carbunarii de la Rasnov se transforma an de an, in luna septembrie, in locul preferat al iubitorilor de sarituri cu schiurilor. Este vorba despre o competitie extrem de importanta, la care pot participa atat romani, cat si straini si care in ultimii ani a capatat o notorietate fantastica!

22. SPEED and SOUND Lowctober

Evenimentul dedicat iubitorilor de masini se desfasoara pe Valea Cetatii, fiind motivul perfect pentru ca posesorii de autoturisme sa se intalneasca si sa socializeze. Speed and Sound are loc, de regula, la inceputul lunii octombrie, atunci cand razele de soare inca se coboara agale peste Rasnov si imprejurimi!

23. Ziua Nationala a Romaniei

Iubirea pentru tara s-a transformat in Rasnov intr-un eveniment magnific an de an, care are loc pe 1 decembrie. Oamenii din partea locului se reunesc si se bucura de concerte, de mancare traditionala specifica, dar si de dansuri populare!

24. Aprinderea bradului de Craciun

Este un moment marcant in fiecare an, in cadrul caruia localnicii admira bradul de Craciun imediat dupa ce beculetele sunt aprinse! Sarbatoarea este deja o traditie, fiind mult asteptata atat de catre copii, cat si de catre adulti!

Diverse, variate si interesante, majoritatea evenimentelor din Rasnov sunt interactive, urmarind sa aduca laolalta localnicii, dar si turistii. Fiecare turist poate alege festivalurile la care sa participe, in functie de preferintele personale. Muzica, teatru, filme, istorie si autoturisme, acestea sunt principalele tematici ale evenimentelor care au loc peste an in Rasnov si care atrag din ce in ce mai multi participanti!